wieprzowina w sosie karmelowym...Wietnam

4.48 (180 ocen)

Danie jest mega szybkie, ma ciekawy słodko-ostry smak pierwszy raz takie cos jadłam, mnie smakowało napewno powtórze, aczkolwiek jesli ktoś lubi bardziej tradycyjne potrawy to raczej nie polecam...

Składniki:

  • 300 g wieprzowiny, pokrojonej na cienkie kawałki,
    3 łyżki sosu rybnego,
    3 łyżki wody,
    2 łyżki cukru,
    2 łyżki sosu karmelowego *
    1/2 łyżeczki czarnego pieprzu,


    *sos karmelowy:

    1/4 szklanki zimnej wody,
    1/4 szklanki gorącej wody,
    3/4 szklanki brązowego cukru

Wystaw ocenę:

4.48 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wieprzowina w sosie karmelowym...wietnam - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mieszamy ze sobą wieprzowinę, sos rybny, wodę, cukier
  • 2. sos karmelowy: Sypnąć cukier na patelnie, dolać zimnej wody, karmelizować, następnie dolać gorącej wody, gotować okolo 3 minut
  • 3. do wieprzowiny dodać sos karmelowy
    Całość wrzucić na bardzo gorący olej i smażyć 8-10 minut.
  • 4. Kiedy całe mięso będzie pokryte gładkim sosem zdejmujemy z ognia i posypujemy pieprzem. Podajemy oczywiście z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować