Wieprzowina po chińsku na szybko

4.5 (170 ocen)

Przepis na bardzo szybki obiadek

Składniki:

  • - 2 woreczki ryżu
    - 1 mieszanka chińska (mrożona)
    - resztki wędlin lub mięsa z poprzedniego dnia
    - 1,5 łyżki sosu sojowego ciemnego
    - sól, pieprz, czerwona papryka słodka, suszony imbir.
    - tłuszcz do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wieprzowina po chińsku na szybko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy. Mieszankę podsmażamy na tłuszczu. Wędlinę kroimy w paseczki. Jak warzywa zaczną mięknąć dodajemy ryż i wędlinę. Mieszamy i dodajemy sos sojowy oraz przyprawy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować