WIENIEC TRZY SMAKI

5 (152 ocen)

  • 2 godz.

W upalne dni ciasta na zimno mają duże wzięcie tak samo jest z tym ciastem które znika w oka mgnieniu

  • 2 godz.

Składniki:

  • szklanka smietany 18%
    op.serka mascarpone 250 g
    2 galaretki cytrynowe
    2 galaretki brzoskwiniowe
    2 galaretki wisniowe
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Wieniec trzy smaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 1.5 szklanki wrzątku,studzimy. Wylewamy
    do formy. Odstawiamy do stężenia. 2 galaretki wiśniowe rozpuszczamy w
    1,5 szkl wrzątku,studzimy, dodajemy śmietanę 18 , miksujemy, wylewamy na
    stężałą galaretkę, odstawiamy do lodówki do stężenia. Galaratki
    brzoskwiniowe rozpuszczamy w 2 szkl wrzątku, studzimy, dodajemy
    mascarpone, miksujemy, wylewamy na stężałe poprzednie warstwy.
    Odstawiamy do lodówki do stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Chałka TRZY SMAKI

4 (2 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Chałka TRZY SMAKI

benka Ciasto drożdżowe w trzech smakach i kolorach splecionych ze sobą. 2 godz.

To może cię zainteresować