Wieniec orzechowo-bananowy

5 (144 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszny wieniec orzechowo -bananowy i zawsze się udaje.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 25 dkg mąki
    20 dkg cukru
    20 dkg orzechów laskowych
    25 dkg margaryny Kasi
    5 bananów
    1 cukier waniliowy
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    5 jaj
    1 cytryna
    1/2 czekolady gorzkiej
    1 opakowanie polewy czekoladowej ciemnej

Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Wieniec Desery

Wieniec orzechowo-bananowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obrać i pokroić w kostkę i skropić sokiem cytrynowym. Orzechy posiekać. Czekoladę pokruszyć. Margarynę z cukrem, cukrem waniliowym i jajkami utrzeć na puszystą masę. Następnie dodać mąkę i proszek do pieczenia wymieszać. Dodać pokrojone banany, orzechy i czekoladę, wymieszać. Przygotować formę okrągłą o średnicy 26 cm z kominkiem.Wysmarować tłuszczem i wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy i piec około 50 min w temperaturze 180 stopni. Po upieczeniu wyjąć z formy polać polewą czekoladową i ozdobić kawałkami banana i orzechami i czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować