Wielowarzywna z jabłkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Tę sałatkę robię swoim dzieciom na podwieczorek.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 rzepy
    4 jabłka
    4 kiszone ogórki
    marchewka
    cebula
    kilka gałązek natki pietruszki
    kilka gałązek koperku

    Sos:
    2 łyżki oleju
    łyżeczka musztardy
    2 łyżeczki cukru
    łyżka soku z cytryny
    łyżeczka vegety
    3 łyżki majonezu

Wielowarzywna z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wielowarzywna z jabłkami 1. Koperek i natkę pietruszki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i siekamy. Cebulę obieramy. Jabłka myjemy i obieramy. Kroimy w ćwiartki i usuwamy gniazda nasienne. Rzepy i marchewkę obieramy, myjemy i wraz
    z ogórkiem, cebulą i jabłkami kroimy w kostkę. Mieszamy.
  • 2. Przygotowujemy sos: olej mieszamy z musztardą, majonezem i sokiem z cytryny. Dodajemy łyżkę przegotowanej wody. Wsypujemy cukier i doprawiamy
    vegetą.
  • 3. Sałatkę polewamy sosem. Posypujemy koperkiem i natką pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2011

Komentarze

Podobne przepisy