WIELKANOCNY ŻUREK W CHLEBKU

0 (0 ocen)

  • 60 min

Poprostu mniam....

  • 60 min

Składniki:

  • chlebek do żurku
    żur w butelce
    kiełbasa biała i np. podwawelska
    cebula
    majeranek
    śmietana
    sól pieprz
    trochę włoszczyzny najlepiej suszonej
    jajka

Wielkanocny żurek w chlebku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. z chlebka wydrążamy środek i przekrawamy go tak by powstała pokrywka.
    Żur gotujemy tak jak zawsze ze wszytkimi składnikami. Kiełbasę kroimy i podsmazamy na patelni rwzem z posiekaną cebulą. Dodajemy do gotującego się żuru - dusimy by zupa przeszła kiełbasą. Dodajemy na końcu majeranek. Zaprawiamy lekko śietaną. W chlebku ukłądamy przekrojone na pół jaja i zalewamy gorącą zupą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy