WIELKANOCNY PASZTET JAJECZNY Z POREM

4.48 (178 ocen)

  • 50 min

PYSZNY I SZYBKI W PRZYGOTOWANIU. :)

  • 50 min

Składniki:

  • 12 jajek,
    duży por,
    łyżeczka tymianku,
    łyżeczka oregano,
    łyżeczka rozmarynu,
    łyżeczka soli,
    łyżka masła,
    1/2 łyżeczki curry,
    1/2 łyżeczki ostrej papryki,
    łyżeczka ostrej musztardy,
    2 łyżki bułki tartej,
    1/2 pęczka pietruszki,
    łyżka śmietany.
Wystaw ocenę:

4.48 (178 ocen)

Zobacz również:

Jajko Pasztet

Wielkanocny pasztet jajeczny z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 10 jajek gotuję na twardo.
    Pora kroję cieniutko, podsmażam na maśle z dodatkiem soli.
    Jajka miksuję wraz z musztardą, pietruszką i śmietaną. Dodaję przyprawy, bułkę tartą, pora i 2 surowe jajka, a następnie dokładnie mieszam.
    Keksówkę wykładam papierem do pieczenia, równomiernie rozkładam masę i piekę około 40 minut w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

4.89 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie
pasztet jajeczny

4.89 (196 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pasztet jajeczny

ilka Świetny do chleba nie tylko na Święta.

To może cię zainteresować