Wielkanocny łosoś

4.5 (164 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

To pyszna i zdrowa świąteczna przystawka! Jeśli ktoś nie przepada za łososiem, można taki chrzanowy twarożek zawinąć w plasterki wędliny! Dużym plusem tego dania jest krótki czas przygotowania:).Polecam!

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:
    • 100 gram łososia wędzonego,
    • 3 łyżki twarożku,
    • 1 płaska łyżka chrzanu ze słoiczka,
    • sól, pieprz do smaku,
    • cytryna do podania,
    • natka pietruszki do dekoracji,
    • oliwa z oliwek do podania
Wystaw ocenę:

4.5 (164 ocen)

Zobacz również:

Przystawki Twarożek

Wielkanocny łosoś - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • przygotowanie twarożku 1. Twarożek przekładamy na talerz. Dodajemy do niego chrzan do smaku. Całość dokładnie rozgniatamy widelcem i doprawiamy do smaku.
  • rożek 2. Łososia wyjmujemy z opakowania i dzielimy na dwie części. Z każdej części formujemy w dłoniach rożek.
  • napełnianie 3. Przygotowane rożki napełniamy chrzanowym twarożkiem.
    Łososiowe rożki układamy na talerzyki. Całość oprószamy świeżo mielonym czarnym pieprzem, polewamy oliwą, dekorujemy plasterkami cytryny i natką pietruszki! Podajemy!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować