Wielkanocny barszcz biały

0 (0 ocen)

  • Łatwy

tradycyjne wielkanocje danie

  • Łatwy

Składniki:

  • - koncentrat barszczu białego: 500 mililitrów
    - listek laurowy: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - ziele angielskie ziarenka: 4 sztuki
    - świeżo starty chrzan: 2 łyżki
    - śmietana 18%: 150 gramów
    - biała kiełbasa pętka: 2 sztuki
    - zwykła kiełbasa: 250 gramów
    - boczek wędzony: 15 dekagramów
    - sól, majeranek: 1 łyżeczka
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
    - pieprz czarny mielony: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Wielkanocny barszcz biały - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do dużego garnka wlewamy wodę. Doprowadzamy do wrzenia. Białą kiełbasę kroimy w plasterki, zwykłą w kostkę. Dorzucamy do wody. Dodajemy przyprawy i gotujemy około 20 minut. Dolewamy koncentrat barszczu białego i mieszamy a następnie zabielamy śmietaną.
    podajemy z jajkiem gotowanym na twardo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować