Wielkanocne śniadanie - awokado z jajkiem

0 (0 ocen)

Przepis na tak podane jajka, znalazłem na blogu Kulinarna fuzja. Od razu wiedziałem, że jest to pomysł, który wykorzystam podając na śniadanie wielkanocne. Tutaj się nie zawiodłem. Smak dojrzałego awokado z płynnym żółtkiem jest rewelacyjny.

Składniki:

  • 1 awokado
    2 małe jajka
    zioła prowansalskie
    sól, pieprz
    kilka kropel cytryny

Wielkanocne śniadanie - awokado z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dojrzałe awokado przekroić, wyjąć pestkę, skropić odrobiną soku z cytryny, posypać ziołami prowansalskimi. W miejsce po pestce wbić jajko. Jeżeli mamy duże jajka, należy trochę powiększyć dziurkę po pestce. Zapiekać około 15 minut w temp. 190oC. Podałem z kiełkami rzodkiewki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

5 (154 ocen)

Tortille z jajkiem i awokado