To wprost wymarzony deser na Wielkanoc. Kolorowy, wiosenny, szybki w przygotowaniu i pyszny. Takie muffiny to nie tylko oryginalny deser, ale ozdoba świątecznego stołu. POLECAM!!!
Wielkanocne muffinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Szpinak rozmrażamy. Rozmrożony odciskamy wody i miksujemy wraz z olejem.
2.Jajka przekładamy do miski. Dodajemy do nich cukier i ubijamy na puszystą masę.
Do ubitych jajek dodajemy mąki oraz proszek do pieczenia.
3.Po wymieszaniu składników dodajemy szpinak zmiksowany z olejem. Ponownie całość miksujemy.
4.Szpinakowe ciasto wykładamy do przygotowanych foremek na muffiny. Ciasto wykładamy do ¾ ich wysokości. Babeczki wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 25 minut w 180°C.
Po upieczeniu studzimy.
5.Z przestudzonych babeczek ścinamy wierzchy, które przekładamy do miski i rozkruszamy w dłoniach
Komentarze