Wielkanocne kurki w jajkach - na odwrót niż w naturze;)

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mniej tradycyjna wersja podania wielkanocnych jajek!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - kurki: 1.5 szklanki
    - cebula: 1 sztuka
    - sól,pieprz do smaku: 1 szczypta
    - olej: 1 łyżka
    - natka pietruszki: 0.33 pęczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Wielkanocne kurki w jajkach - na odwrót niż w naturze;) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo w lekko osolonej wodzie. Po ostygnięciu i obraniu kroimy po długości na pół.
  • 2. Przygotowujemy farsz: cebulę obieramy i siekamy w drobniutką kostkę, wrzucamy na rozgrzaną patelnię z łyżką oleju i doprowadzamy do zeszklenia.
  • 3. Następnie dodajemy pokruszone/pokrojone na małe kawałki kurki (na Wielkanoc korzystam z zamrożonych przeze mnie kurek, lekko obgotowanych/obsmażonych przed mrożeniem - wtedy nie będą gorzkie mimo, że mrożone).
  • 4. Solimy,pieprzymy. Pod przykryciem powinny nam zmięknąć, a gdy będą miękkie zdejmujemy pokrywkę by wyparowała woda, a farsz lekko się przysmażył.
  • 5. Z jajek wyjmujemy żółtka i na ich miejsce wkładamy farsz z kurek. Przyprawiamy listkami pietruszki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kurki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować