Wielkanocne jajko dwukolorowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jajeczka nadziewane kolorowym farszem,bez których nie obejdzie się żaden wielkanocny stół,są smaczne i ładnie wyglądają...

  • 30 min

Składniki:

  • 6-8 jaj

    Farsz różowy:
    10 dag twarożku lub serka naturalnego
    2 łyżeczki chrzanu
    2 łyżki żurawiny ze słoiczka
    szczypta słodkiej papryki
    sól do smaku

    Farsz żółty:
    1 łyżka majonezu
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka musztardy
    szczypta kurkumy
    sól do smaku

    Dekoracja :
    Kandyzowana żurawina
    plasterki pora
    świeża rzeżucha
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Wielkanocne jajko dwukolorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować w osolonym wrzątku,obrać ze skorupek,przekroić na połówki i wydrążyć żółtka,rozłożyć po równo do dwóch miseczek.
  • 2. Farsz różowy: Do jednej miseczki z żółtkami dołożyć chrzan,twarożek lub serek oraz żurawinę ze słoiczka,doprawić do smaku solą i papryką,wymieszać.Tak przygotowanym farszem nadziać połowę białek.
  • 3. Farsz żółty: Żółtka w drugiej miseczce połączyć z majonezem,musztardą przeciśniętym przez praskę czosnkiem,dodać kurkumę i sól do smaku,wymieszać i napełnić pozostałe połówki jajek. Udekorować porem żółte jajka,oraz żurawiną kandyzowaną różowe.Posypać rzeżuchą.Schłodzić w lodówce i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka Musztarda

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować