Wielkanocne jajka nadziewane i smażone

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smażone jajka od przynajmniej 10 lat znajdują swoje uznanie wśród naszych wielkanocnych biesiadników.

  • 40 min

Składniki:

  • 6 ugotowanych na twardo jajek
    15 dkg wędzonej szynki, pokrojonej w drobną kostkę
    zielona pietruszka, drobno poszatkowana (ilość dowolna)
    2 jajka
    sól
    pieprz
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Wielkanocne jajka nadziewane i smażone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zimne jajka obierz ze skorupek i przekrój na pół.
  • 2. Wydrąż żółtka do miseczki i rozgnieć je widelcem.
  • 3. Do żółtek dodaj szynkę, natkę pietruszki, sól, pieprz i majonez (całość ma mieć bardzo gęstą konsystencję, więc majonezu nie dawaj dużo).
  • Wielkanocne jajka nadziewane i smażone 4. W miejsce żółtek nakładaj farsz.
  • 5. Obtocz jajka w roztrzepanym jajku i następnie obtocz w bułce tartej.
  • 6. Smaż na rozgrzanym tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pietruszka Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Przekąska

Podobne przepisy

4.98 (161 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Jajka wielkanocne - szynka w galarecie

To może cię zainteresować