Wielkanocne jajka faszerowane porem

4.5 (168 ocen)

Zapraszam na przepiękne,kolorowe faszerowane jajka, które z pewnością będą ozdobą wielkanocnego stołu, zapraszam:)

Składniki:

  • 4 jajka
    70 g pora
    1 łyżeczka musztardy
    1 łyżka majonezu
    sól,pieprz
    1 łyżka majeranku
    świeżo mielone płatki chili
    1/2 strąka konserwowej papryki
    1 gałązka grubego szczypiorku
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Wielkanocne jajka faszerowane porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pory zblendować 1. Pory umyć, osuszyć i pokroić w krążki. Na patelni roztopić masło i dodać pory. Dodać około 2 łyżki wody i dusić do miękkości. Nie pozwolić się zrumienić.
    Doprawić majerankiem, solą i pieprzem. Wymieszać. Zdjąć z ognia i ostudzić. Następnie przełożyć do blendera i zblendować.
  • wymieszać składniki pasty 2. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki. Przekroić na pół. Ostrożnie wyjąć żółtka i przełożyć do miski. Rozetrzeć za pomocą kulki aby nie było grudek.
    Do roztartych żółtek dodać pory. Doprawić solą, pieprzem i płatkami chili. Dodać musztardę i majonez i dobrze wymieszać na gładką pastę. Przełożyć do szprycy i nakładać porcje pasty na połówki białek.
  • 3. Paprykę osuszyć z zalewy. Pokroić na cienkie paseczki. Położyć je na połowie jajek. Na drugiej połowie ułożyć kawałki szczypiorku.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Por

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Impreza Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować