Wielkanocne „motylki" z kurczaka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • Dla 8 osób

Zawsze gotuję rosół na Wielkanoc, który jest bazą dla żuru i galaretki z kurczaka. Prosta przekąska wygląda apetycznie, sprawiając, że stół staje się jeszcze bardziej odświętny. Galaretka jest pyszna!

  • Dla 8 osób

Składniki:

  • GALARETKA:

    -gorący klarowny rosół : 1 litr
    -ugotowane mięso kurczaka z rosołu : 200 g
    -ugotowane marchewki z rosołu : 3 sztuki
    -posiekana natka pietruszki : 1 łyżka
    -żelatyna do mięs,ryb,warzyw : 20 g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Wielkanocne „motylki" z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wlać do naczynia litr rosołu. Wsypać żelatynę i natkę pietruszki. Dokładnie wymieszać. Nie gotować.
  • wielkanocne_przepisy 2. Marchewkę pokroić w kostkę. Mięso kurczaka pokroić na małe kawałki.
  • wielkanocne_przepisy 3. Do silikonowych foremek ( np. w kształcie motyla ) włożyć porcję marchewki oraz mięsa kurczaka. Zalać galaretką. Wstawić do lodówki na minimum godzinę. Schłodzoną galaretkę wyjąć z foremek, udekorować koperkiem i zielonymi oliwkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować