Wielkanocne babeczki orzechowe w kształcie jajek

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Babeczki w kształcie jajeczek na Wielkanocny stół

  • 50 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • orzechy włoskie tarte - 3 łyżki
    masło roztopione - 40 g
    mleko - 1/2 szkl
    jajko - 1 szt
    proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
    mąka - 1 szkl
    cukier - 3 łyżki
    DODATKOWO:
    cukier puder do posypania jajeczek
    tłuszcz do formy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Jajko

Wielkanocne babeczki orzechowe w kształcie jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wsypać do miski orzechy tarte, cukier i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia , dokładnie wymieszać.
  • 2. Następnie dodać mokre składniki, wymieszać.
  • Wielkanocne babeczki orzechowe w kształcie jajek 3. Formę w kształcie jajek o wymiarach (35x26x3 cm) wysmarować tłuszczem, wylać ciasto do formy
  • Wielkanocne babeczki orzechowe w kształcie jajek 4. Wstawić do piekarnika i piec w nagrzanym piekarniku do 180 stop, przez 30 minut.
  • 5. Jajka posypać cukrem pudrem, udekorować według uznania
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować