Wielkanocna szynka po staropolsku

4.5 (140 ocen)

  • 3 min

Szynka dzięki temu że jest w zalewie jest bardzo krucha.

  • 3 min

Składniki:

  • 1 kg mięso wieprzowe z szynki,
    ZALEWA,
    2 l woda przegotowana zimna,
    5 szt ziele angielskie,
    2 szt liść laurowy,
    7 ząbków czosnek,
    4 łyżki sól peklowa,
    przyprawa po staropolsku
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wielkanocna szynka po staropolsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zalewa;do wody dodać przyprawy ,sól i wymieszać.Mięso oczyścić ,umyć i włożyć do zalewy na 3-4 dni Przechowywać w zimnym miejscu.Wyjąć mięso osuszyć i natrzeć całe mięso przyprawą,odstawić na godzinę do lodówki.Włożyć do rękawa do pieczenia szczelnie zamknąć .Piec w 190 st około 1 godziny.Po upieczeniu zostawić na pół godziny w rękawie a następnie wyjąć i odłożyć do całkowitego wystudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować