Wielkanocna sałatka z czarnymi jajkami

4.5 (163 ocen)

  • 24 godz. 20 min

Czarne jajka zachwycą wszystkich gości. ;)

  • 24 godz. 20 min

Składniki:

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
    2 szklanki octu balsamicznego
    8 liści sałaty lollo
    1/2 żółtej papryki
    100 g czarnych oliwek
    160 g kiełbasy Fuet
    100 g czerwonych winogron
    oliwa z oliwek
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Wielkanocna sałatka z czarnymi jajkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wielkanocna sałatka z czarnymi jajkami 1. Jajka gotujemy w osolonej wodzie, następnie schładzamy i obieramy ostrożnie ze skorupek. Wkładamy do wysokiego naczynia (najlepiej wąskiego) i zalewamy octem balsamicznym. Pozostawiamy na dobę.

    Następnie zlewamy ocet do słoiczka (można go ponownie wykorzystać do barwienia jajek).
    Jajka kroimy w ćwiartki, paprykę w kosteczkę, winogrona przekrawamy na pół a Fuet kroimy w cieniutkie plasterki. Wszystko układamy na porwanej sałacie, ozdabiamy oliwkami, posypujemy odrobiną soli i polewamy kilkoma kroplami oliwy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Ocet Oliwki Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować