Wiejskie tortille z meksykańską nutą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Najlepiej smakują na ciepło.

  • 30 min

Składniki:

  • NA 4 PORCJE:

    4 tortille 25 cm
    100 g sera żółtego
    średnia cebula
    1/4 główki sałaty lodowej
    2 małe pętka chudej kiełbasy
    8 łyżek sosu meksykańskiego (np. dawtona)
    trochę oleju

Wiejskie tortille z meksykańską nutą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę kroimy w kostkę i smażymy bez tłuszczu aż mocno się zrumieni, dodajemy posiekaną cebulę i w razie potrzeby troszkę oleju i smażymy aż cebula się zarumieni.
  • 2. Ser ścieramy na tarce, posypujemy nim obficie tortille i podgrzewamy około 1 minuty w mikrofali (aż ser się rozpuści).
  • 3. Gdy tortilla będzie ciepła a ser rozpuszczony, nakładamy na nią porcję sosu, kiełbasy z cebulą i posiekaną sałatę lodową.
  • 4. Tortille zwijamy według upodobania i podajemy na ciepło lub na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy