Wiejskie jadło

5 (168 ocen)

proste jedzonko gdy w lodówce pustki

Składniki:

  • 500 g ziemniaków ugotowanych w mundurkach
    250 g cienkiej kiełbasy
    2 łyżki smalcu
    1 łyżeczka granulowanej cebuli
    sól czosnkowa do smaku
    pieprz kolorowy do smaku
    ostra papryka do smaku
    50 g żółtego sera

Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wiejskie jadło - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i pokroić w plastry. Na patelni roztopić smalec. Kiełbasę pokroić w kostkę i podsmażyć na smalcu.
  • 2. Dodać pokrojone ziemniaki oraz przyprawy i smażyć na złoty kolor od czasu do czasu mieszając.
  • 3. Na koniec na ziemniaki zetrzeć ser i wymieszać. Podając można polać ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować