Wiejski Sernik z kulkami makowymi

4.5 (145 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Puszysty sernik na każdą okazję

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 2 kg sera wiejskiego
    2 budynie śmietankowe
    2 łyżeczki p. do pieczenia
    pół kostki margaryny
    10 żóltek
    2 szklanki cukru
    1 puszka gotowej masy makowej

Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Serniki Desery

Wiejski sernik z kulkami makowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sernik 1. Ser mielimy dodajemy budyń w proszku, p. do pieczenia, cukier,roztopioną i ostudzoną margarynę i żóltka. Białka ubiamy na sztywno i dodajemy do sera.Na blaszkę nakladamy ser i robimy kulki z maku i przykrywamy następną warstwą sera.Pieczemy 1 godzine w 180 stopni. Zmniejszamy temp do 50 stopni i pieczemy pół godzinki.

Porady

Jeśli przyrumieni nam się góra sernika to przykrywamy folią aluminiową i pieczemy dalej.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Mak Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować