Wiejski makaron.

4.5 (145 ocen)

Smaczny rosół nie może obejść się bez dobrego makronu, zwłaszcza które nasze babcie robiły:).

Składniki:

  • 3,5 szklanki mąki
    1/3 szklanki ciepłej wody
    6 jajek
    3 łyżki oliwy
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Wiejski makaron. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • swojski makaron 1. Przesiej mąkę na stolnicę. Na środku kopczyka zrób wgłębienie, wlej wodę wbij jajka, oliwę oraz szczyptę soli, wyrobić elastyczne ciasto. Ciasto podzielić na mniejsze części. Stolnicę oprószyć mąką, ciasto wałkować na cieniutkie placki. Przełożyć i poczekać aż troszkę obeschną ok. 10 min. Pokroić w nitki
  • swojski makaron 2. Wodę zagotować z solą dodać makaron i gotować do miękkości. Przecedzamy, hartujemy zimną wodą i nakładamy na talerze, zalewamy rosołem,
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować