Wiejska prażonka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób

Danie wymyśliliśmy razem z mężem. Każdy dodał od siebie coś ulubionego i powstał bardzo pyszny obiad:)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 40 dag kiełbasy zwyczajnej,
    40 dag ziemniaków,
    czerwona papryka,
    20 dag kapusty,
    2 cebule,
    20 dag pieczarek,
    ząbek czosnku,
    1 liść laurowy,
    po szczypcie: chilli, kminku, pieprzu Cayenne, majeranku, tymianku, bazylii i kolendry,
    do smaku sól i pieprz,
    łyżka mąki,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wiejska prażonka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę obrać, pokroić w półksiężyce. Podsmażyć na oleju. Dodać paprykę pokrojoną w kostkę, smażyć ok. 5 min. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, kapustę poszatkować. Dodać do kiełbasy. Podlać wodą. Dodać przyprawy, smażyć ok. 40 min pod przykryciem, często mieszając, aby się nie przypaliło. Na koniec zaciągnąć mąką z odrobiną wody. Doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować