Wiejska jajecznica

0 (0 ocen)

  • 10 min

Świeże warzywa i doskonała kiełbaska.

  • 10 min

Składniki:

  • 4 Jajka
    15 dag kiełbasy (podwawelska, śląska,z fileta)
    1 pomidor
    garść zielonej cebulki
    10 dag boczku
    sól, pieprz

Wiejska jajecznica - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelnię dajemy pokrojony w kosteczkę boczek i kiełbasę i smażymy, aż będą dobre. Pomidora kroimy w kostkę i dajemy na patelnie podsmażamy 5 min. Następnie wbijamy jajka i całość posypujemy zieloną cebulką. Doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy aż jajka się zetną.

Porady

Zamiast zielonej cebulki można użyć szczypiorku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy