Wiejska grochówka

5 (140 ocen)

  • 60 min

grochówka z grochu łupanego

  • 60 min

Składniki:

  • 500 g wieprzowiny (szynka-łopatka)
    1 szkl grochu łupanego
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1 cebula
    3-4 ziemniaki
    3 ząbki czosnku
    2 łyżki siekanej natki selera
    pół łyżeczki białej gorczycy
    1 łyżeczka oregano
    sól
    pieprz
    koperek
Wystaw ocenę:

5 (140 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Wiejska grochówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Mięso pokroić w kostkę, podsmażyć razem z cebulą na niewielkiej ilości tłuszczu.
    Przyrumienione mięso przełozyć do garnka, patelnię przepłukać i dodać do garnka. pokroić warzywa oprócz ziemniaków , zalać ok 2 litrami wody dodać groch i gotować do miękkości, ziemniaki obrać pokroić w kostkę i wrzucić do zupy, gotować do momentu kiedy będą miękkie. Dodać natkę selera i koperek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować