WIEJSKA domowa PIZZA Z MIELONKOM NAJLEPSZA PIZZA ŚWIATA NA GRUBYM CIEŚCIE

4.48 (161 ocen)

  • 2 godz. 30 min

PIZZE PIERWSZY RAZ JADŁAM U TEŚCIOWEJ I SZCZERZE MÓWIĄC NIGDY NIE JADŁAM LEPSZEJ JEST FENOMENALNA!!!!

  • 2 godz. 30 min

Składniki:

  • NA Ciasto:
    400 g mąki
    1/3 szklanki mleka
    1/3 szklanki wody
    4 łyżki oliwy z oliwek
    30 g drożdży
    płaska łyżeczka soli

    Na farsz:
    kawałek mielonki
    puszka pomidorów
    4 cebule
    400 g pieczarek
    pieprz
    sól
    oregano
    bazylia
    przyprawa do pizzy
    łyżeczki przecieru pomidorowego

    500 g sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.48 (161 ocen)

Zobacz również:

Pizza

Wiejska domowa pizza z mielonkom najlepsza pizza świata na grubym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiać, dodać oliwę, pokruszone drożdże, sól, wodę wymieszaną z mlekiem. Wyrobić ciasto, wyłożyć na blachę po nakłuwać widelcem i odstawić na 30 minut do wyrośnięcia.
  • 2. Cebulę pokroić na małe kawałki podsmażyć na oliwie, a następnie poddusić na patelni z dodatkiem szczypty soli. Kiedy cebula zmięknie dodać pokrojone pieczarki i dalej dusić.
  • 3. po ok 10 minutach dodać pokrojoną w kostkę mielonkę, pomidory z puszki oraz przecier. Przyprawić oregano, bazylią, pieprzem oraz przyprawą do pizzy. Podsmażać jeszcze kilka minut.
  • 4. Wyrośnięte ciasto posmarować oliwą i nałożyć farsz.
  • 5. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180-200 stopni. Piec ok 25-35 minut. Pod koniec pieczenia posypać serem!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować