Wiedeńskie kruche ciasteczka

2 (1 ocen)

Przepis znaleziony na blogu brunetka w kuchni. Bardzo smaczne, kruche ciastka oblane gorzką czekoladą. Naprawdę warte polecenia!

Składniki:

  • Ciasto:
    100 g masła w temperaturze pokojowej
    4 łyżki cukru pudru
    1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
    110 g mąki pszennej
    1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

    Dodatkowo:
    50 g gorzkiej czekolady rozpuszczonej w 3 łyżkach mleka
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciastka

Wiedeńskie kruche ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć z cukrem pudrem do puszystości. Dodać ekstrakt, zmiksować. Wsypać suche składniki (przesiane!) i ponownie zmiksować do połączenia.
  • 2. Masę przełożyć do rękawa cukierniczego. Wycisnąć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia podłużne kształty. Piec w 170st.C około 10-15 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce.
  • 3. Każde ciastko zamoczyć do połowy w rozpuszczonej czekoladzie. Pozostawić do zastygnięcia. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować