Wiatraczki piwoszki idealne na każdą okazję!! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki ciasta zagnieć. Odłóż ciasto na noc do lodówki. Następnego dnia rozwałkuj na podsypanym mąką blacie. Placek powinien mieć ok 3mm grubości. Wytnij z ciasta kwadraty (o boku 3x3cm, lub według upodobań). Na środek nałóż około 1/2 łyżeczki marmolady. Rogi natnijnij i zawiń do środka, tak aby powstał wiatraczek. Ciasteczka ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180C. Ciasteczka powinny być złote i chrupiące. Przed podaniem możesz posypać cukrem pudrem . Smacznego!
Porady
ja zrobiłam ciasto z podwójnej porcji, wychodzi sporo ciasteczek ale można je dość długo przechowywac. z ciasta można formowac dowolne kształty
Komentarze