Wężymord ze schabem

0 (0 ocen)

  • 55 min

...

  • 55 min

Składniki:


  • 0,5 kg wężymordu (skorzonery)
    100 g kaszy gryczanej
    0,5 kg schabu
    2 cebule
    sól i pieprz
    oliwa
    kwasek cytrynowy
    majeranek
    estragon
    1 ząbek czosnku

Wężymord ze schabem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wężymord obrać i włożyć do miski z wodą z dodatkiem kwasku cytrynowego. Schab pokroić w słupki i marynować z solą ,pieprzem ,oliwą ,estragonem ,czosnkiem ,majerankiem i posiekaną cebulą ,odstawić na noc. Smażyć na patelni do miękkości. Wężymord gotujemy ok. 30 min w osolonej wodzie . Podawać z bułką tartą przysmażoną na maśle na złoty kolor. Podawać z ugotowaną kaszą i schabem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy