1.-Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy pianę z białek na sztywno, dodajemy cukier puder i mieszamy. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i na końcu żółtka. Wszystko delikatnie mieszamy. Wylewamy do formy o wymiarach 35x28cm i pieczemy 30 min. Wyjmujemy z piekarnika, dzielimy na 2 części.
-Masa:
Gotujemy 1 galaretkę wg przepisu na opakowaniu. Należy jednak pamiętać aby dodać mniej wody. Zostawić do wystygnięcia. Do sera dodać tężejącą galaretkę. Razem wszystko zmiksować.
Drugą galaretkę także ugotować wg przepisu. Śmietankę ubić na sztywno. Dodać do niej tężejącą galaretkę. Obie masy łączymy. Na biszkopt wylewamy całą masę. Przykrywamy drugim biszkoptem.
Biszkopt smarujemy dżemem.
Posypka:
masło roztapiamy. Dodajemy kokos z cukrem. Prażymy parę minut i wysypujemy na wierzch ciasta. Smacznego
Komentarze