węgierskie knedle z białego sera..

4.47 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie

wyszły pyszne co najważniejsze bardzo szybko się je robi, zdecydowanie będę powtarzała...

Składniki:

  • 40 dag białego sera
    8 dag masła
    2 jajka
    8 dag kaszy manny
    3 dag mąki pszennej
    sól
Wystaw ocenę:

4.47 (158 ocen)

Zobacz również:

Kluski Knedle Dania główne

Węgierskie knedle z białego sera.. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Twaróg zemleć i dobrze utrzeć dodając miękkie masło, jajka, mannę, mąkę oraz sól. Można wymieszać mikserem, bądź wyrabiać ręką.
  • 2. Formować nieduże knedle i wkładać na osolony wrzątek. Gotować aż knedle wypłyną do góry i jeszcze chwilkę.
  • 3. Podawać gorące, polane śmietaną i posypane cukrem. Można też polać je bułką tartą zrumienioną na maśle i również posypać cukrem.

Porady

mnie jak sie nie chce zmielić sera, czyli prawie zawsze to porządnie rozcieram widelcem ;)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-16

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować