Węgierskie kluski z serem i skwarkami

4.5 (152 ocen)

To tradycyjne danie węgierskie. Danie jest proste lecz pyszne . Na dobre zagości w moim domowym menu

Składniki:

  • 350 g makaronu duże zacierki
    300 g słoniny wędzonej
    270 g twarogu półtłustego
    1 duży kubek śmietany 12%
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Kluski Zacierki

Węgierskie kluski z serem i skwarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. makaron ugotuj w osolonej wodzie. Twaróg pokrusz na maleńkie kawałki bezpośrednio na makaron. wymieszaj
  • 2. Ze słoniny odkrój skórę. Słoninę bez skóry pokrój w kostkę. Przesmaż na patelni do powstania skwarków
  • 3. Ciepły makaron z serem wyłóż na talerze, polej śmietaną i posyp skwarkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Węgierska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować