Węgierskie danie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę.Cebulę i czosnek siekamy i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz do garnka,następnie pokrojone mięso.Potem dodajemy pokrojone w paseczki papryki smażąc i cały czas mieszając.Gdy mięso i warzywa zmiękną dodajemy pomidory w zalewie,wrzucamy kostkę rosołową i wlewamy 3 szklanki gorącej wody.Dusimy około 35 minut.Po tym czasie dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki.Następnie przyprawiamy solą pieprzem ostrą papryką,chili cayenne i posypujemy zielona pietruszką.Na sam koniec dodajemy kluseczki,czyli mieszamy 2 jajka z 3-4 łyżki mąki- mieszamy i małą łyżeczką wrzucamy do gorącej zupy gulaszowej.Smacznego!
Komentarze