Węgierskie danie

0 (0 ocen)

  • 15 min

Tę potrawę miałam przyjemność degustować podczas szkolenia w Egerze:) nieco ją zmodyfikowałam:)

  • 15 min

Składniki:

  • 80 dkg wołowiny,3 papryki(żółta,zielona i czerwona) 2 cebule,2 ząbki czosnku,5 ziemniaków,sól i pieprz,chili pieprz cayenne,puszka pokrojonych pomidorów,kostka rosołowa,ostra mielona papryka,jajka,mąka,natka zielonej pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Węgierskie danie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy,osuszamy i kroimy w kostkę.Cebulę i czosnek siekamy i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz do garnka,następnie pokrojone mięso.Potem dodajemy pokrojone w paseczki papryki smażąc i cały czas mieszając.Gdy mięso i warzywa zmiękną dodajemy pomidory w zalewie,wrzucamy kostkę rosołową i wlewamy 3 szklanki gorącej wody.Dusimy około 35 minut.Po tym czasie dorzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki.Następnie przyprawiamy solą pieprzem ostrą papryką,chili cayenne i posypujemy zielona pietruszką.Na sam koniec dodajemy kluseczki,czyli mieszamy 2 jajka z 3-4 łyżki mąki- mieszamy i małą łyżeczką wrzucamy do gorącej zupy gulaszowej.Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Węgierska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować