Węgierska surówka z ogórków

5 (172 ocen)

Tą pyszną surówkę jadłam u Sussany - węgierskiej gospodyni. Bardzo mi posmakowały. Więc poprosiłam ją o przepis - teraz będe mogła często wracac do wakacyjnych smaków.

Składniki:

  • 2 duże ogórki szklarniowe
    200 ml wody
    50 ml octu
    sól, pieprz, słodka papryka mielona , cukier
Wystaw ocenę:

5 (172 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Węgierska surówka z ogórków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki umyj, obierz. Zetrzyj na plasterki na tarce. Posól. Odstaw na 5 min
  • 2. Ogórki odsącz z wody. Do ogórków dodaj 2 większe szczypty papryki i szczyptę pieprzu.
  • 3. Do wody dodaj ocet i 1-2 łyżki cukru. Zalej zalewą ogórki odstaw na 5 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Węgierska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować