Wegetariańskie ragoût

4.48 (143 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 1 godz. 15 min

To uczta dla oczu. Potrawa w sam raz na lekki posiłek.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • czerwona papryka
    2 młode cukinie o dł. 20-25 cm
    bakłażan
    3 pomidory
    duża cebula
    ząbek czosnku
    10 dag szpinaku
    łyżeczka ostrej mielonej papryki
    łyżeczka kurkumy
    2 łyżki oliwy z oliwek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.48 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wegetariańskie ragoût - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wegetariańskie ragoût 1. Bakłażana myjemy i kroimy w grube ćwierćplasterki. Solimy, odkładamy na 20 minut i osączamy. Paprykę myjemy, osuszamy i usuwamy gniazdo nasienne. Miąższ kroimy w dużą kostkę. Cebulę i czosnek obieramy. Cebulę kroimy w półplasterki, czosnek przeciskamy przez praskę. Pomidory i cukinie myjemy i kroimy w dużą kostkę. Szpinak myjemy, usuwamy zgrubiałe łodygi i kroimy w grube paski.
  • 2. Na rozgrzanej oliwie szklimy cebulę i czosnek. Dodajemy paprykę, cukinię i bakłażana. Dusimy ok. 10 minut. Dodajemy pomidory. Doprawiamy solą,
    pieprzem, papryką i kurkumą. Dusimy kolejne 10 minut. Zdejmujemy z ognia. Wkładamy szpinak, mieszamy. Podajemy z ryżem lub bagietką.

Porady

● Danie będzie gęstsze, jeśli podczas duszenia dodamy startego surowego ziemniaka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Cukinia Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_07-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować