wegetariańskie kotlety z kapusty

4.5 (178 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Przepis prosty, łatwy i przyjemny. A przede wszystkim pyszny.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kapusta biała główka: 1 sztuka
    - tarta bułka: 1 szklanka
    - sól, pieprz ( do smaku): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Wegetariańskie kotlety z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Małą główkę kapusty myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Następnie wkładamy do garnka z wodą i gotujemy do miękkości. Następnie odcedzamy, czekamy aż wyschnie i się ostudzi. Blenderem miksujemy na miazgę, solimy i pieprzymy. Jeśli ciasto jest mokre można dodać płatków owsianych lub mąki, żeby miało konsystencję sztywnego ciasta. Formujemy placki i smażymy na oleju do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować