Wegetariański gulasz

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 55 min

Bardzo lubię piec ciasta, ale i gotowanie nie sprawia mi kłopotu.

  • 55 min

Składniki:

  • ● 20 dag fasolki szparagowej
    ● 3 papryki
    ● cebula
    ● 1/4 główki kapusty
    ● cukinia
    ● marchewka
    ● pietruszka
    ● 3 pomidory
    ● 4 ząbki czosnku
    ● kawałek pora
    ● pieprz
    ● sól
    ● słodka mielona papryka
    ● olej

Wegetariański gulasz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wegetariański gulasz 1. Fasolkę myjemy, odcinamy
    końce, przekrawamy i gotujemy
    w małej ilości osolonej wody na
    półtwardo. Nie odcedzamy.
  • Wegetariański gulasz 2. Warzywa myjemy. Z papryk
    usuwamy gniazda nasienne,
    miąższ kroimy w paski. Cukinię
    kroimy w dużą kostkę, pora
    w półplasterki. Marchewkę, pietruszkę
    i kapustę ścieramy na
    tarce o dużych oczkach. Cebulę
    obieramy i kroimy w talarki.
  • Wegetariański gulasz 3. W rondlu rozgrzewamy olej.
    Kolejno szklimy warzywa i przekładamy
    do garnka z fasolką.
    Pomidory sparzamy, obieramy,
    kroimy w dużą kostkę i wsypujemy
    do warzyw. Całość dusimy
    15 minut na małym ogniu.
    Pod koniec dodajemy przeciśnięty
    przez praskę czosnek
    i doprawiamy papryką, solą
    i pieprzem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy