Wegetariańska zupa wiosenna

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ugotowana z pierwszych wiosennych warzyw, przypomina mi dzieciństwo, dlatego bardzo ją lubię. To jedyna zupa, którą dosyć mocno słodzę, ponieważ właśnie tak podawała ją moja mama

Składniki:

  • ● 2 pęczki młodej marchewki
    ● garść fasoli szparagowej
    ● 2 kalarepy
    ● 6-8 ziemniaków
    ● pęczek koperku
    ● sól
    ● cukier
    ● łyżka masła

Wegetariańska zupa wiosenna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koperek myjemy, osączamy
    i drobno siekamy. Ziemniaki
    obieramy, myjemy i kroimy
    w kostkę. Kalarepy obieramy, również kroimy w kostkę. Z fasoli
    odkrawamy końcówki,
    resztę kroimy w 3-cm kawałki.
    Marchewki skrobiemy, myjemy
    i kroimy w plasterki
  • 2. Warzywa zalewamy wrzątkiem
    (nieco ponad ich powierzchnię).
    Gotujemy tak długo,
    aby pozostały lekko twarde.
    Doprawiamy do smaku solą
    i cukrem, dodajemy masło
    i wsypujemy koperek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2010

Komentarze

Podobne przepisy