Weekendowa sałatka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 45 min

Jedna z moich ulubionych sałatek, prosta w wykonaniu a dzięki orzechom włoskim zyskuje ciekawy smak.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 torebka ryżu 3 kolory
    pojedyncza pierś z kurczaka
    1/2 czerwonej papryki
    1/2 puszki kukurydzy
    1 ząbek czosnku
    2 orzechy włoskie
    majonez
    2 łyżki oleju
    curry
    sól
    pieprz
    gałka muszkatołowa
    słodka papryka w proszku

Weekendowa sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w osolonej wodzie. Pierś pokroić w kostkę, dodać do niej olej, curry, sól, pieprz, gałkę oraz paprykę w proszku. Dokładnie wymieszać i usmażyć. Ryż i mięso zostawić aż ostygnie.
  • 2. Paprykę pokroić w kostkę, czosnek zetrzeć na tarce lub przecisnąć. Wszystko razem wymieszać. Dodać kukurydzę, majonez i orzechy starte na tarce lub posiekane. Doprawić solą i pieprzem.

Porady

Polecam przygotować sałatkę dzień wcześniej. znacznie lepiej smakuje, kiedy postoi w lodówce przez noc.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2014

Komentarze

Podobne przepisy