WĘDZONY ŁOSOŚ Z MAKARONEM

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie danie obiadowe z serii "goście już w progu". Zajadają się nim nawet dzieci.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 g ścinków łososia wędzonego na zimno
    200 ml mleka
    200 ml śmietanki kremówki (najlepiej 36%)
    sok z połowy cytryny
    pęczek koperku
    3 duże ząbki czosnku
    2 łyżki oliwy
    pieprz
    opakowanie ulubionego makaronu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wędzony łosoś z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sos jest płynny ale znika w makaronie 1. Makaron ugotować jak w przepisie na opakowaniu.
    Na rozgrzanym oleju podsmażyć czosnek. Dodać łososia, wymieszać. Chwilę gotować mieszając. Dodać sok z cytryny, zamieszać. Oddzielnie dodać mleko i śmietankę. Wsypać posiekany drobno koperek i dokładnie połączyć składniki. Można do smaku doprawić. Ja dodałam tylko pieprz bo łosoś był słony. Dodać do ugotowanego makaronu, wymieszać i podawać.

Porady

Zamiast ścinków łososia można użyć łososia wędzonego w całości. Trzeba go tylko pokroić (średnia kostka . Proszę się nie przejmować jeśli sos będzie zbyt płynny. Po wymieszaniu z makaronem będzie ok.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować