Wedlowski blok czekoladowy z bakaliami

4.5 (174 ocen)

Klasyka czekoladowego gatunku

Składniki:

  • 250 g masła
    250 g cukier kryształ
    120 ml wody
    30 g kakao E.Wedel
    420 g mleka w proszku
    200 g pokruszonych herbatników
    100 g orzechów laskowych
    50 g rodzynek
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wedlowski blok czekoladowy z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukier kryształ połączyć z kakao, dodać wodę i masło, całość zagotować w garnku.
  • 2. Masę ostudzić do temperatury około 45 stopni. Do studzonej masy dodać mleko w proszku, całość dokładnie wymieszać, tak aby nie było grudek z mleka.
  • 3. Dodać pokruszone herbatniki i bakalie. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy (com długości) wyłożonej wcześniej folią spożywczą.
  • 4. Formę z masą włożyć na 4 godziny do lodówki, aby dobrze zastygła. Blok po wyjęciu z formy można polać wedlowską czekoladą. Smakuje najlepiej jako przekąska do gorącego mleka.


    Zobacz więcej czekoladowych słodkosci na: http://wkuchnizwedlem.wedel.pl
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować