Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą

0 (0 ocen)

Zapraszam na gulasz z wątróbki z dodatkiem kiszonej kapusty, pieczarek, marchewki i cebulki. Nam bardzo smakowała taka odmiana gulaszu.

Składniki:

  • 500 g wątróbki drobiowej
    1 cebula
    1 marchew
    7 pieczarek
    100 g kapusty kiszonej
    Przyprawa do mięsa
    Ostra czerwona papryka
    Słodka czerwona papryka
    Bulionetka do duszonych mięs
    250 ml wody
    Sól
    Pieprz
    Olej do podsmażenia

Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę kroimy w mniejsze kawałki, przyprawiamy przyprawą do mięs. Cebulkę kroimy w piórka, pieczarki w pół plasterki, marchewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i wątróbkę. Chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy pieczarki, marchewkę i kiszoną kapustę. Jeżeli jest potrzeba drobniej ją szatkujemy. Podlewamy wodą, dodajemy bulionetkę. Przyprawiamy paprykami, solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem przez 40 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Gulasz z kiszoną kapustą