Zapraszam na gulasz z wątróbki z dodatkiem kiszonej kapusty, pieczarek, marchewki i cebulki. Nam bardzo smakowała taka odmiana gulaszu.
Składniki:
500 g wątróbki drobiowej
1 cebula
1 marchew
7 pieczarek
100 g kapusty kiszonej
Przyprawa do mięsa
Ostra czerwona papryka
Słodka czerwona papryka
Bulionetka do duszonych mięs
250 ml wody
Sól
Pieprz
Olej do podsmażenia
Wątróbkowy gulasz z kiszoną kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wątróbkę kroimy w mniejsze kawałki, przyprawiamy przyprawą do mięs. Cebulkę kroimy w piórka, pieczarki w pół plasterki, marchewkę ścieramy na tarce o średnich oczkach. W garnku rozgrzewamy olej, wrzucamy cebulę i wątróbkę. Chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy pieczarki, marchewkę i kiszoną kapustę. Jeżeli jest potrzeba drobniej ją szatkujemy. Podlewamy wodą, dodajemy bulionetkę. Przyprawiamy paprykami, solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem przez 40 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając.
Komentarze