Wątróbka z sarny z malagą

4.5 (171 ocen)

Pyszna, delikatna i soczysta wątróbka z sarny w sosie na bazie słodkiej malagi.

Składniki:


  • około 1/2 kg wątroby u mnie z sarny, może być również cielęca
    kieliszek malagi
    3 - 4 łyżki masła
    łyżka oleju rzepakowego
    2 - 3 białe cebule
    sól
    pieprz
    koperek
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątróbka z sarny z malagą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątrobę moczymy w mleku 2 - 3 godziny. Następnie osuszamy. Kroimy na plasterki i smażymy na maśle i oleju rzepakowym po 1 - 2 minuty z każdej strony. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Wlewamy malagę. Dusimy pod przykryciem 4 - 6 minut. Podajemy z pieczywem. Posypujemy solą, pieprzem i koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować