Wątróbka z porem

4.5 (153 ocen)

Aromatyczna wątróbka drobiowa w potrawce z pora z dodatkiem maślanki. Propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Prosty przepis na smaczne danie i kulinarny sukces.

Składniki:

  • ok. 500 g wątróbki drobiowej
    mąka pszenna

    Potrawka:
    30 cm-owy kawałek pora
    10 łyżek wody
    2 łyżki masła
    5 łyżek maślanki
    2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    po szczypcie mielonych przypraw - papryki ostrej, imbiru
    do smaku - sól, cukier, pieprz biały mielony
Wystaw ocenę:

4.5 (153 ocen)

Wątróbka z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wątróbka z porem 1. W garnku rozpuścić masło, wlać połowę wody, dołożyć posiekanego pora, paprykę słodką, zioła prowansalskie, ostrą paprykę i imbir. Dusić 10 min.
  • Wątróbka z porem 2. Wątróbkę umyć, wysuszyć, oczyścić. Obtoczyć w mące i dołożyć do garnka.
  • Wątróbka z porem 3. Wlać pozostałą ilość wody, dodać maślankę. Dusić 10 - 15 min, co jakiś czas mieszając.
  • Wątróbka z porem 4. Potrawę doprawić do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Duszenie Na ciepło Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować