Wątróbka z pieczarkami i pomidorami

4.49 (182 ocen)

  • 40 min

Doskonała z chlebem lub dodatkiem ziemniaków.

  • 40 min

Składniki:

  • 2 cebule
    olej rzepakowy do podsmażenia
    1/2 kg pieczarek
    1 kg wątróbki drobiowej
    pomidory w puszce bez skórki ( 400 g)
    sól
    świeżo zmielony pieprz czarny
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka z pieczarkami i pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyścić, umyć i wrzucić na wrzątek. Gotować na wolnym ogniu 5 minut. Pod koniec gotowania posolić.
  • 2. Cebulę pokroić w pióra i podsmażyć na oleju. Pieczarki umyć i pokroić na ćwiartki. Dodać do przesmażonej cebuli. Dusić pod przykryciem. Gdy pieczarki będą miękkie dodać pomidory w puszcze oraz wątróbkę. Dodać sól i pieprz. Dusić 10 minut. Podawać z chlebem lub ziemniakami.

Porady

Użyłam pomidorów z dodatkiem bazylii i oregano. Wątróbki nie kroiłam.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Olej Pomidor Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować