Wątróbka z papryką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Zwyczajnie i szybko do obiadu.

  • 15 min

Składniki:

  • wątroba wieprzowa 60 dag
    papryka 1/2 szt
    cebula 2 szt
    jabłko 1 szt
    sól
    pieprz
    maka
    olej

Wątróbka z papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątrobę oczyścić, umyć, pokroić na kawałki. Obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do rondla. Cebulę obrać, pokroić w piórka i zeszklić na tłuszczu, dodać do wątroby.
    Zalać wodą i chwilę dusić. Dodać pokrojone na kawałki jabłko i pokrojoną w paski paprykę. Doprawić do smaku i dusić do miękkości.Sos zagęścić mąką. Podawać z pieczywem albo jako dodatek do obiadu.

Porady

Wątróbkę najlepiej posolić pod koniec przygotowywania.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy