wątróbka z królika z czarnuszką

0 (0 ocen)

  • 15 min

Uwielbiam wątróbkę. Tą z królika szczególnie, bo jest bardzo delikatna. Wystarcz podsmażyć na cebulce i dodać ulubione przyprawy i mamy szybki obiad lub doskonałą kolację. Najczęściej dodaję kminek, tym razem dodałam czarnuszkę i wyszło jeszcze smaczniej i bardziej aromatycznie.

  • 15 min

Składniki:

  • wątróbka z królika
    1 cebula
    ząbek czosnku
    1 łyżeczka czarnuszki
    sól
    pieprz
    1 łyżka smalcu
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Przystawki

Wątróbka z królika z czarnuszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Smalec rozgrzać, wrzucić cebulę pokrojoną w plastry a następnie wątróbkę. Obsmażyć z dwóch stron. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy, na końcu posolić. Wątróbkę smażyć tak długo, w zależności tego jak mocno wysmażoną chcemy jeść. Ja nie lubię krwistej, dlatego wysmażam ją długo. Podaję z chlebem posypaną szczypiorkiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Królik

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować