Wątróbka z jabłuszkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min

Nieco rozmaitości na podniebieniu.

  • 40 min

Składniki:

  • 60 dag wątróbki wieprzowej
    4 łyżki masła
    3 jabłka
    majeranek, sól,pieprz

Wątróbka z jabłuszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę oczyścić z błon i żyłek, opłukać i pokroić na kawałki. Jabłka umyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w plasterki.
  • 2. na ten sam tłuszcz włożyć jabłka,oprószyć majerankiem. smażyć ok 5 minut. Podawać razem z wątróbką
  • 3. Na patelni rozgrzać masło, położyć wątróbkę. Smażyć ok 15 minut, kilkakrotnie przewracając. pod koniec smażenia oprószyć solą i pieprzem. zdjąć mięso i trzymać w cieple.

Porady

Do wątróbki najlepsze są jabłka niezbyt twarde, ale jednocześnie takie, które się nie rozpadną podczas smażenia

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy