Wątróbka z jabłkiem i boczkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wątróbkę umyć, oczyścić z błon, zalać mlekiem i moczyć ok. 1 godz. Po tym czasie pokroić ja na kawałki. Obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z tymiankiem.
2.Obrać cebulę i pokroić w plasterki. Jabłko obrać, podzielić na ćwiartki a następnie na grube plasterki.
3.Na patelni rozgrzać tłuszcz, wrzucić cebulę, zamieszać, po minucie wrzucić jabłko. Gdy cebula się zeszkli, całość przełożyć na talerzyk.
4.Boczek pokroić w paseczki. Ponownie rozgrzać tłuszcz. Wrzucić wątróbkę i boczek. Smażyć ok. 15 minut od czasu do czasu mieszając. Pod koniec smażenia dodać cebulę z jabłkiem, zamieszać, posolić i podawać.
Komentarze